• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • A nemzeti összetartozás napja – gazdagságunkat ünnepeltük

A nemzeti összetartozás napja – gazdagságunkat ünnepeltük

99 éve írták alá a trianoni békeszerződést, amely örökké fájó sebet okozott a magyar szívnek. Mi itt az iskolában mégsem busongtunk, nem annyira a fájdalmat, hanem a magyarság gazdagságát ünnepeltük meg. A verőfényes gumiudvaron összegyűlt diákok, tanárok és munkatársak népzenei-néptáncos utazást tettek Nagy-Magyarország...

minden tájára. Herpainé Velkei Klára tanárnő információban és lelkesedésben gazdag idegenvezetésével elindultunk északkelet Magyarországról, jártunk a Hortobágyon, Kalocsán, a Sárközben, a Rábaközben, Somogyban, a Felvidéken, Szatmárban, a Mezőségben, Kalotaszegen, Széken, maros megyében, a gyimesi székelyeknél, a moldvaiaknál. Tánc, ének, ének, tánc, hegedű, furulya, szóló, népdalegyüttes... Holczinger Ferenc SJ iskolánk igazgatója megköszönte mindenkinek a bátorságot, a kitartást a tűző napon, „A múlt héten még az esővel küzdöttünk, amikor a csíksomlyói nyereg felé tartottunk a zuhogó esőben és ködben, most meg a napon szédelgünk. Mindig kell küzdeni, a nemzeti összetartozásért is meg kell küzdeni. Köszönöm ezt a mini-gálát, amelyet számunkra készítettetek. Köszönjük, hogy méltósággal és büszkeséggel ünnepelhettük meg azt a napot.”
Az nap nem várt meglepetése szintén Magyarország gazdagságát ünnepli, a Herman Ottó Múzeum magyar népviseleteket bemutató ajándék-kiállítása, melyet a táncteremben lehet péntekig megtekinteni. A Lézerpont Látványtár kiállítását, melyet Barna György gyűjteményéből készítettek, Szemerszki Zsuzsa tanárnő kitartó munkája nyomán jutott el iskolánkba.

Last modified on Tuesday, 04 June 2019 12:04