• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Katonai pályaorientációs program a kollégiumban

Katonai pályaorientációs program a kollégiumban

A Magyar Honvédség miskolci Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának munkatársai tartottak pályaorientációs foglalkozást a 8-12 évfolyamos kollégisták számára szeptember 26-án. Az Ádám János teremben összegyűlt mintegy hatvan diák megismerhette a Magyar Honvédség által kínált továbbtanulási és munkalehetőségeket, a hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonai pályák követelményeit és hadsereg által kínált életpálya lehetőségeket. A hadsereg lányok érdeklődését is szívesen fogadja,

megtudtuk, hogy jelenleg az állomány 20%-a nő. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki fegyveres alakulatnál szolgál, hiszen ennek a nagy szervezetnek a működtetéséhez rengeteg különféle szaktudás szükséges, a civil élet szinte minden szakterülete képviselteti magát a Honvédségen belül is. A katonaság nemcsak a harci szolgálatról szól, vannak a hadseregnek olyan egységei, ahová lányok is szívesen mennek, gazdasági, egészségügyi, irodai, logisztikai egységekbe. Azért, hogy ne csak elméletről legyen szó, hanem kézzel fogható élménnyel is szolgáljanak, a program végén az érdeklődők kézbe vehettek néhány hatástalanított lőfegyvert. Nagyon érdekes volt a fegyvereket tapogatni, szétszedni. Volt maroklőfegyver (PA), kalashnyikov vagyis PPS, és magyar PKMsz.
Az előadás után úgy tízen, akiket közelebbről is érdekelnek a hadsereg által felajánlott továbbképzési lehetőségek, még ottmaradtak, hogy a főhadnagy úrtól és a főtörzsőrmester asszonytól még többet megtudjanak. Iskolánkból minden évben van 2-3 diák, akik katonai pályán tanulnak tovább.

Last modified on Friday, 27 September 2019 13:07