• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Hollywood kicsiben – beszámoló a kicsik farsangjáról

Hollywood kicsiben – beszámoló a kicsik farsangjáról

Oszkár-díjkiosztó gálák sora vonult fel az ebédlőben, és megelevenedtek a leghíresebb filmprodukciók, a Mamma mia! (többször is), számos Csillagok háborúja, néhány Titanic, Hair, indiános film forgatása – minden menő film ... picit sem volt unalmas... nyüzsögtek a Leonardo di Capriók, Johnny Deppek, Harry potterek és társaik, Darth Vaderek, 3CPO-k és R2D2-k, Miki és Mini Egerek, karibi kalózok, a Leila hercegnőkkel pedig Dunát, sőt ráadásul Tiszát, Bodrogot és Sajót is lehetett volna rekeszteni... Képválogatás ITT


A többrendbeli beteg ofők és társofők kényszerű távolmaradásai ellenére az egyik 7. évfolyamos osztály teljesen önálló, nyerő koreográfiát adott elő, az időközben maggyógyult osztályfőnök büszkén kihúzta magát, a könnyeit törölgette, és felsóhajtott, hogy „jaj de büszke vagyok rájuk!”, a zsűri pedig tényleg csak egyet tehetett: felkiáltott, hogy Mamma Mia!, és számukra a legjobb koreográfia díjat ítélte meg. Volt olyan osztály, akiknek a nagyok, a 11. évfolyamosok tanították be a társastáncot, amiért igen hálásak is a hetedikesek, és milyen jó látni, hogy a szép hagyományok továbbadódnak! Az oldalunkat fogtuk, amikor egy táncoló Barbie baba kecsességét különösen kiemelte a háromszemélyes, rózsaszín tutus tánckar férfias kísérete. Hasonló ovációt váltott ki bizonyos hosszú hajú leányok tánckarának teljes szinkronban hullámzó hajkoronája, és az indiánok remekül kitalált műsora is, nem is beszélve a Titanic és a Jéghegy (aki hű de hideg volt) drámai találkozásáról.
A jelmezekért külön köszönet a mamáknak, akik nyilván több álmatlan éjszakán át készítették el az 5-6. évfolyamosok kreatívnál kreatívabb maskaráit.
A zsüri egyébként mindenkit díjazott. Legfergetegesebb, leghumorosabb, legkreatívabb és legbravúrosabb leg-legebb – minden osztály produkciójában felfedezte a leget. Valóban, minden produkció ötletes és mulatságos volt.
A tombolajegyeket a nyolcadikosok árusították, és volt valaki, aki vérlázító módon szinte mindent megnyert, pedig tényleg nem bunda volt, hanem a szerencse forgandó.
Egy igen visszafogott stílusú tanár úr kedvesen csak ezt mondta: A gyerekek intelligensen szórakoztak. (De közben alig fért a bőrébe, olyan büszke volt az osztályára.)  -- Sz. Judit

Last modified on Thursday, 15 February 2018 15:17