• Lelkiség
  • Heti gondolat
  • A szegénység elleni küzdelem világnapja - október 17.

A szegénység elleni küzdelem világnapja - október 17.

„Aki birtokolja a világ javait, és látja, hogy testvére szükséget szenved, de mégis elzárja előle szívét: hogyan él abban Isten szeretete? Gyermekeim, ne szeressünk szóval és nyelvvel, hanem tettel és igazsággal!” (1Jn 3,17-18)
Október 17.-ét az ENSZ közgyűlése a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította. Jézus azonban már majd kétezer évvel ezelőtt azt kérte követőitől, hogy ne menjenek el érzéketlenül rászoruló testvéreik mellett. Így mi se csukhatjuk be a szemünket és a fülünket, meg kell osztanunk a javainkat a körülöttünk élő szegényekkel.
Először is el kell hessegetni azt a gondolatot, hogy én csak egy kicsi pont vagyok, csepp a tengerben az, amit adni tudok. Hidd el, a legkisebb adomány, a legcsekélyebb segítség is számít! Nyitott szemmel kell járni, legjobb, ha valamelyik segélyszervezethez kapcsolódva találod meg azt a módot, ahogy segíteni tudsz! Kedden máris adódik egy lehetőség: ha hozol egy kis édességet és leadod a portán, te is mosolyt csalhatsz néhány rászoruló gyerek arcára.

Last modified on Monday, 14 October 2019 07:47