• Lelkiség
  • Heti gondolat
  • „…mert amikor gyönge vagyok, akkor vagyok erős”

„…mert amikor gyönge vagyok, akkor vagyok erős”

Ez talán az egyik legfurcsább mondat, ami Szent Páltól elhangzott. Paradoxon, a józan észnek ellentmondó megállapítás. Mi, emberek akkor érezzük jól magunkat, ha erősek, egészségesek, talpraesettek vagyunk. De ha nem vagyunk résen, hajlamosak vagyunk azt képzelni, hogy mindezt...

magunknak köszönhetjük, s nincs szükségünk se Istenre, se emberre. Észre sem vesszük, hogy „jó dolgunkban” mennyire távol kerülhetünk Istentől.
A nehézségekkel küszködő, a beteg vagy a kiszolgáltatott emberek sokkal hamarabb képesek felismerni, hogy az Úr kegyelme, ereje nélkül semmire nem juthatnak. Szent Pál is erről tesz tanúságot: „Háromszor kértem az Urat, hogy szabadítson meg tőle, de azt felelte: „Elég neked az én kegyelmem. Mert az erő a gyöngeségben nyilvánul meg a maga teljességében.” Ezért a legszívesebben a gyöngeségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje költözzön belém.” (2 Kor 2,12)
A héten próbáld őszintén felismerni azokat a helyzeteket, ahol te kicsinek, kevésnek, gyengének érzed magad. Ne szégyenkezz emiatt, ne ess kétségbe, hanem kérd Krisztust, hogy az Ő ereje költözzön beléd!

Last modified on Monday, 11 November 2019 14:50