Miért kell(ene) megbocsátani?

Advent idején kitakarítjuk a lakást, feldíszítjük a környezetünket, különféle adakozási akciókban veszünk részt, ünnepi műsort készítünk, rorátéra is elmegyünk – szóval nagyon készülünk a karácsonyra.
Vajon Isten szemében is ezek a legfontosabb dolgok? Nem inkább a lelkünk megtisztításával kellene kezdenünk! Keresztelő János is „... bejárta a Jordán egész vidékét, hirdette a bűnbánat keresztségét a bűnök bocsánatára.” (Lk 3,3) De hogy várhatnám el, hogy Isten megbocsásson nekem, ha én képtelen vagyok...

embertársaimnak megbocsátani??? 

Tehát nekünk is ki kell engesztelődnünk ellenségeinkkel. Ráadásul még magunknak is jót teszünk, mert a sérelmekhez való ragaszkodás nemcsak eltorzítja a lelkünket, de hosszú távon komoly betegségek okozója is lehet.

A megbocsátás a keresztény ember számára életstílus. Nem olyan dolog, amit egyszer elég megtennünk. Életünk minden napján szükségünk van rá. Bocsánatot kell kérned. El kell fogadnod a megbocsátást Istentől és másoktól, és neked is fel kell kínálnod a megbocsátásodat. A megbocsátásnak folyamatosnak kell lennie!