Print this page

A megszentelt élet ünnepnapja

„Bizony mondom nektek, mindenki, aki értem és az evangéliumért elhagyja otthonát, testvéreit, anyját, apját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, most ezen a világon... otthont, testvért, anyát, gyermeket és földet, az eljövendő másvilágban pedig örök életet.” (Márk 10,29-30)

A megszentelt életet ünnepeltük február másodikán. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét 1997-ben nyilvánította a megszentelt élet napjává II. János Pál pápa.
Talán sohasem volt annyira fontos, mint a XXI. században, hogy megismerje a világ a szerzetesek életét, a különböző szerzetesrendek küldetését. Hiszen vagy a közöny kíséri őket, vagy rengeteg tévhit. Ezen a héten keresd a lehetőséget, hogy minél többet megtudj, megtapasztalj a szerzetesrendek életéről!
Nekünk, akik egy jezsuiták által fenntartott intézményben dolgozunk, tanulunk, nem lehet közömbös, hogy vannak-e, lesznek-e fiatalok, akik szeretnének Jézus Társaságához tartozni, akik vállalják a szerzetesi életet. Ha ők nem lesznek ill. nem lennének, akkor nem lesz Jezsuita Gimnázium sem. És az sem mindegy, hogy mi, akik a Fényiben tanulunk ill. dolgozunk, hogyan viszonyulunk a jezsuitákhoz, akik felvállalták ennek a gimnáziumnak a működtetését... Ne felejtsünk el imádkozni értük!
Ha többet szeretnél tudni a szerzetesrendekről, az alábbi honlapokon tájékozódhatsz: http://szerzetesek.hu/
A jezsuitákról pedig itt olcashatsz: http://www.jezsuita.hu/

Last modified on Monday, 04 February 2019 13:51