Tavaszi megújulás

Tavasszal megújul a világ körülöttünk, kisüt a nap, csicseregnek a madarak, kizöldellnek a fák, illatoznak a virágok. Ez remek alkalom arra, hogy mi is megújuljunk. Mit kell ezért tennünk? 1. Akard a változást! 

A természet magától is megújul. Neked azonban pontosan ez az első lépés. Akard azt, hogy megváltozzon az életed!

2. Tedd le a lelki terheket!
Ahogyan a természet is megkönnyebbül ilyenkor, tegyél le te is minden olyan terhet, amelyet már régóta cipelsz magaddal, pedig semmi szükséged rá. Menj el gyónni! Szabadulj meg bűneid súlyától! Ne büntesd magad azzal, hogy Istentől távol élsz!

3. Takarítsd ki a környezetedet!
Szabadulj meg mindentől, ami felesleges, ezáltal biztosíthatod, hogy legyen elég hely és elég idő mindazoknak a dolgoknak, amelyek újként köszönthetnek be az életedbe!

4. Nyílj ki!
Tavasszal kinyílnak a virágok, és ha valóban új életre vágysz, akkor neked is ki kell nyílnod. Légy kíváncsi, figyelmes és befogadó. Isten rengeteg új élményt, lehetőséget és feladatot szán neked. Hogy ezeket észrevedd, figyelned kell a környezetedre, embertársaidra!

5. Figyelj a belső hangra!
Amikor kellemes az idő, menj ki a természetbe. Ez lehet egy folyópart, egy erdei tisztás, egy vízesés, vagy egy csendesebb, nyugodt park. Ülj le egy padra vagy egy kőre, és fél órán keresztül semmi mást ne tegyél, csak figyelj. Nézd a természetet, hallgasd a madarakat, érezd a bőrödön a szelet vagy a nap sugarait. 30 perc alatt nyugodt, békés és befogadó állapotba kerülhetsz. Gyönyörködj az Isten által teremtett sok szépségben, majd kezdj el beszélgetni Vele: „Hints meg engem izsóppal és megtisztulok, moss meg engem és a hónál fehérebb leszek! Add, hogy örömet és vidámságot halljak, hadd ujjongjanak csontjaim, amelyeket összetörtél! Fordítsd el bűneimtől arcodat, töröld el minden gonoszságomat! Tiszta szívet teremts bennem, Isten, s az erős lelket újítsd meg bensőmben! Színed elől ne vess el engem, szent lelkedet ne vond meg tőlem! Add vissza nekem üdvösséged örömét, és készséges lélekkel erősíts meg engem! Hadd tanítsam útjaidra a bűnösöket, hogy hozzád térjenek az istentelenek! Szabadíts meg a vértől, Isten, szabadító Istenem, hogy nyelvem ujjongva hirdesse igazságodat! Uram, nyisd meg ajkamat, hadd hirdesse szám dicséretedet! Hiszen nem kedveled a véres áldozatot, ha égő áldozatot hozok, nem tetszik neked. A töredelmes lélek áldozat Istennek, a töredelmes, alázatos szívet, Isten, nem veted meg.” (Zsolt 50)

Last modified on Sunday, 14 April 2019 15:26