• Iskolánkról
  • Szervezeteink
  • Kollégium

Részletes tájékoztató a kollégisták és szüleik számára az iskolakezdésről, a kollégiumi életről, a járványhelyzetben betartandó szabályokról. Az igazgató atya levele IDE KATTINTVA olvasható.

Last modified on Thursday, 03 September 2020 10:25

Nyolc éven át sülve-főve együtt, most meg maszkban, két méterről kiabálva integetnek egymásnak az udvaron. Ilyen érettségije még nem volt senkinek. Huszonkét diák vonult be a Xavéri Szent Ferenc Fiú Kollégiumba és a Szent Erzsébet Leány Kollégiumba az érettségi előtti vasárnapon. A gimnázium végzős kollégistái arról vallanak, hogy bár izgultak az érettségi miatt, a legjobb az volt az egészben, hogy végre újra találkozhattak egymással.
Milyen érzés volt visszajönni a kollégiumba?

Last modified on Friday, 08 May 2020 16:01

Kedves Kollégisták és Szüleik! ITT letölthető a következő tanév kollégiumi felvételhez szükséges adatlap. Kérjük, kitöltve, e-mailben küldjék vissza 2020. MÁJUS 25-ig a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre.

Last modified on Monday, 25 May 2020 10:35

Tisztelt Szülők és Kedves Diákok! Kérjük a kollégistákat és szüleiket, hogy az utánvétes csomagokat és küldeményeket ne rendeljék az iskola címére. Azokat a csomagokat és postai küldeményeket, amelyekért utólag kell fizetni, 2019. október 20-a után nem áll módunkban átvenni a futárszolgálattól.
Köszönjük a megértést: Az iskola és a kollégium titkársága

Last modified on Thursday, 07 November 2019 14:09

A jezsuita kollégium több mint szállás a messzi lakó diákoknak. A jezsuita iskolákat általában sűrűn lakott településeken alapították, és a környékbeli gyerekeket tanították bennük. A távoli birtokokon lakó hercegek és főurak, látva a jezsuita iskolákban folyó minőségi nevelési munkát, megkérték a jezsuitákat, hogy hadd járjanak oda az ő gyerekeik is, de mivel a birtokuk és kastélyuk messze volt, a főúri csemetéknek szállást is kellett biztosítani. Így alakultak ki a jezsuita iskolák mellett a kollégiumok, ahol komoly nevelői munka folyt és folyik ma is. Minden tisztelet a kollégiumi nevelő csapatnak! Hatalmas kereszttel a mellükön, középkori hangulatban, egy igazi jó csapat! Szemán Krisztina tanárnő beszámolója a kolis nevelők évzáró, csapatépítő kirándulásáról:

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 11:11

A kollégiumi szentmiséken mindenki énekel, nem is akárhogy. A zenekar, akiket év elején még „türelmesen” hallgattunk, most úgy zenél, mint az angyalok. (Képek ITT) Hát igen, egyetlen év kollégiumi élet is elég, hogy összehozzon egy közösséget, hát még...

Last modified on Tuesday, 30 April 2019 09:22
Wednesday, 24 April 2019 12:16

Kollégiumi ballagás - április 24.

Szerda délután 17:00 órától kollégiumi ballagás. Szentmise és műsor a templomban, utána terülj asztalkám! Szeretettel várjuk a kollégistákat, nevelőiket, a munkatársakat, családtagokat, plébánosokat és jóbarátokat!

Last modified on Wednesday, 24 April 2019 12:22
Wednesday, 24 April 2019 08:41

Kollégiumi jelentkezési lap: 2019-2020

Kedves JELENLEGI kolisok! IDE kattintva letölthető a jelentkezési lap a Xavéri Szent Ferenc Fiúkollégiumba és a Szent Erzsébet Leánykollégiumba. Ha jövőre is kollégista szeretnél lenni, minél előbb, legkésőbb május 13-ig töltsd ki, írasd alá a szüleiddel, és add le a koliban. A LEENDŐ 5. és 9. évfolyamosoknak nem ezt kell kitölteni, nekik POSTÁN küldjük el.

Last modified on Wednesday, 24 April 2019 09:15
Tuesday, 11 December 2018 09:13

Kedvenc ünnepünk – Xavér-nap

„Aszerint, hogy ki-ki milyen lelki ajándékot kapott, legyetek egymásnak szolgálatára, hogy Isten sokféle kegyelmének jó letéteményesei legyetek.” (1Pét 4, 10) Ez a bibliai idézet volt Xavér napi műsorunk ihletője. Isten különleges képességeket, ajándékokat és tehetséget adott nekünk. A lelki ajándékok: a szív, a képességek, a személyiség és a tapasztalat. A tehetség eme csokrát Isten adta nekünk, ettől vagyunk azok, amik, és ez különböztet meg bennünket a többi embertől. Xavéri Szent Ferenc, a fiúkollégium védőszentje tehetséget kapott, amit...

Last modified on Tuesday, 11 December 2018 09:33
Wednesday, 05 December 2018 10:13

Ma este Xavér nap!

Kollégiumi közösségünk 2018. december 5-én, szerdán szeretettel várja a kedves szülőket, kollégákat és jótevőinket a kollégium védőszentje, XAVÉRI SZENT FERENC ÜNNEPÉRE. Program: 16:30 Műsor a templomban, 18:00 Szentmise a templomban, 19:15 agapé. 

Last modified on Wednesday, 05 December 2018 10:18

Kedves JELENLEGI diákjaink! Ha jövőre is kolisok szeretnétek lenni, ide figyeljetek! A Xavéri Szent Ferenc Fiúkollégium és az Árpádházi Szent Erzsébet Leánykollégium 2018-19-es jelentkezési lapja letölthető PDF-ben és Word-ben. Az új diákokra ez most nem vonatkozik, ők majd beiratkozáskor töltik ki a kolis jelentkezési lapokat.

Last modified on Thursday, 19 April 2018 07:42

December 6. Szent Miklós ünnepe: a Mikulás természetesen a JEZSU-ba is ellátogatott a délelőtt. A kollégisták számára azonban még az este is tartogatott valamit: Xavéri Szent Ferencnek, a fiúkollégium jezsuita névadójának ünnepét. A minden évben megrendezésre kerülő esemény alkalom arra, hogy töltekezzünk egy rendkívül izgalmas életutat bejárt férfi küldetéstudatából. A missziók védőszentje példaként állhat a fiú- és lánykollégisták előtt. Az este komoly hangulatú, páthoszos műsorral kezdődött. Miklós Julianna lánykollégiumi nevelő állította össze, ebben a kilencedikes diákok és két alsóbb évfolyamos kollégista versekkel és egy történettel, az idősebb tanulók - köztük néhány végzősünk - hangszeres-énekes produkcióikkal szerepeltek. Ezt követően lelkiismeretes munkájukért, a közösségért végzett tevékenységükért, példamutató magatartásukért és önzetlen segítőkészségükért nevelőink díjaiban részesült 12 kollégista,

Last modified on Monday, 11 December 2017 13:51
Page 1 of 2