• Pedagógia
  • Jezsuita pedagógia
  • Művészeti oktatás

Folyamatosan lehet jelentkezni! Változatos kézműves és iparművészeti technikák, mindenkinek életkorához és érdeklődéséhez szabott elfoglaltságok. Új technikák megismerése és kipróbálása. Kóródy Judit tanárnő szeretettel vár a Szent Ignác épület tetőterében, a nagy rajzterem felett péntekenként a 8-9-10. órában.

Wednesday, 19 December 2018 14:32

Áldott ünnepeket kívánnak kórusaink!

Karácsonyi CD-vel kíván áldott, békés, kegyelemmel teljes ünnepeket a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium MAGIS kórusa (nagyok), és a JEZSU GOLD kórus (kicsik). Karvezetők Herpainé Velkey Klára és Sztahura Ágnes. Külön köszönet a műszaki brigádnak, akik lehetővé tették a CD megjelenését! Január 3-tól kapható a portán. 

Last modified on Wednesday, 19 December 2018 14:50

A miskolci Veczán Kórustalálkozó megkezdése előtt, október 10-én, szerdán Veczán zsoltáréneklő versenyt rendeztek a 25 éves jubileumra szervezett eseménysorozatban. A középiskolások mezőnyében a Bodzavirág népdalkörünk és Velkey Bori kiemelt arany minősítést szerzett, Hutka Anna is "aranyos" lett, és a 9.c-ből alakult Szellőrózsa csapat is kiválóan debütált: szintén arany minősítést szereztek.
És akik ezt a fantasztikus eredményt elérték: Bodzavirág: Gunda Veronika, Kruppa Kata, Hutka Anna, Imolay Gréta és Velkey Bori. Szellőrózsa: Cseke Virág, Barlay Emese, Monostory Zsejke. Felkészítőjük Herpainé Velkey Klára tanárnő.

Last modified on Friday, 12 October 2018 13:37

A lélegzetelállítóan gyönyörű égbolton kirajzolódó, reneszánsz hangulatú harangtorony stílusos hátteret biztosított a szabadtéri előadásnak. A nézőközönség plédekbe bugyolálva, rendíthetetlenül élvezte a Magis kórus "Gyertek ide gyorsan! Ferenc testér" musical előadását. (Majó Márk szépséges fotói ITT) Az elején még egészen kellemes idő volt, kb. 20 fok volt, de a végére,,,

Last modified on Friday, 28 September 2018 16:23

Templomunkban kiállítás nyílt Raffai Kinga képeiből. Ha szeretnél valami nagyon szépet látni, gyere, nézd meg. Raffai Kinga életéről és munkásságáról ITT olvashatsz. Megtudhatod, többek közt, hogy egész életében Miskolcon dolgozott a szépség és a hit szolgálatában. Saját szemeddel győződhetsz meg arról, hogy a batik technikának szinte nincsenek határai. Néhány képe kedvcsinálónak ITT látható, és ITT is.

Last modified on Sunday, 23 September 2018 17:34

A 2018/19-es tanév népénekes szerepléseit a Cinege énekegyüttes fellépése nyitotta szeptember 8-án, Szilvásváradon, a XVII. Szilva Napon.
A hattagú Cinege énekegyüttes három évvel ezelőtt verbuválódott tehetséges ötödikes lányokból. Az énekegyüttes jelenlegi tagjai, valamennyien nyolcadik évfolyamos diákok: Dobos Lilla, Mérai Alexa, Riczu Luca, Sólyom Csillag Virág, Tutinka Sára, Váradi Mirjam. Azóta is nagy...

Last modified on Tuesday, 18 September 2018 10:14
Tuesday, 18 September 2018 08:58

Geszti Imre nyári szereplése

A 2017/18-as tanévi népzenei fellépések sorát Geszti Imre zárta. A 8. s osztályba járó Geszti Imre három éve kitartóan, lelkiismeretesen és nagy szeretettel folytatja népi énekes tevékenységét. Akár csak a sport területén, (a MEAFC kadett kosarasa), számos népdaléneklési versenyen ért már el kimagasló eredményeket, és vett részt különböző rendezvényeken, fellépéseken. 2018. június 23-án Bódvarákón lépett színpadra, az edelényi „Császta” együttes néptánccsoportjainak gálaműsorán. A Számadó zenekar kíséretében bodrogközi népdalokat énekelt. Köszönjük Körmöndi Tamás tanár úr, néptánc oktató meghívását! Az énekesek számára (fiúk-lányok egyaránt!) mindig van egy nehezebb időszak, amikor változik a hangjuk. Imi ezen már tavalyelőtt szerencsésen túlesett, és azóta is nagy lelkesedéssel folytatja népdaléneklési tevékenységét. Tanárával, Mislai-Szilasi Ildikóval a reprtoár következő darabjait tervezik.

Last modified on Tuesday, 18 September 2018 09:05

München, Wichering, St. Blasien,  Innsbruck  - 2018. június 29 és július 5 között vettünk részt egy turnén, ahol a sok közös éneklés, koncertezés mellett az újjá alakuló Fényi kamarát formálhattuk, az iskolánkat is bemutathattuk, s jezsuita kapcsolatainkat erősítettük.
Nagy élmény volt az út! Különlegesen szép tapasztalat, ahogyan

Last modified on Tuesday, 04 September 2018 09:06

Mindenkit szeretettel várunk június 1-től tanévzárásig a portán, ahol bemutatjuk közel hatvan, művészi tehetséggel megáldott diákunk alkotásainak legjavát - rajzokat, festményeket és maketteket. (Felkészítő tanárok: Kóródy Judit, Majorszki András, Pap Csaba, Vincze Judit). A látogatók megtekinthetik a Herman Ottó Múzeum tértervezési projektjére készült látványterveket és folyamatosan vetíteni fogjuk diákok reklámfilmjeit is, melyeket a múzeum számára készítettek is. A projekt résztvevői 11-12 évfolyamos rajz fakultációsok.(Projekt felelős Vincze Judit.)

Last modified on Friday, 22 June 2018 16:24

Anyai szem nem maradt szárazon, de a papák is morzsolgatták meghatottságtól kicsorduló könnyeiket, miközben a másik kezükkel lelkesen nyújtogatták a magasba okos telefonjukat, melyre

Last modified on Friday, 22 June 2018 16:25

A Művészbejáró program idei vendége a budai Kiskép Galéria. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Koós Ágnes galériavezető elfogadta a meghívásunkat és elhozta a diákok által választott festményeket gimnáziumunkba, ahol a Fiú kollégium kápolnájában egy hétig tekinthették meg a kiállítást az érdeklődők. A mostani kiállítás több szempontból is rendhagyó: ez az első alkalom amikor egy galéria a vendégünk. A másik újdonság, hogy a megnyitó főszereplői művészpályára készülő diákjaink voltak. Nagy sikert aratott Csapó Dóra, Klausz Vera, Mádli Boglárka, Sike Gábor előadása. Az ünnepélyes megnyitót követő napon Koós Ágnes galériavezető érdekes előadásán közelebbről ismerhették meg az alkotókat és művészetüket a festészet iránt érdeklődő jezsuitás diákok. A budai

Last modified on Friday, 22 June 2018 16:23
Thursday, 19 April 2018 11:42

Népzenei események márciusban

Tóth Áron Benedek 8.a, és Molnár Zsombor 10.a. képviselte iskolánkat a XII. Muzsikáló Vidék Találkozón, 2018. március 9-én, Emődön,  ahol közel húsz iskola – zeneiskolák és művészeti iskolák szerepeltek. Áron és Zsombor, a háromtagú Cserelapi furulyások együttes tagjai. Felcsíki táncdallamokat játsztottak ütőgardon kísérettel. Részvételükért emléklapot kaptak. Az I. regionális Népzenei Versenyen Czégé Levente Zoltán 7. a, Tóth Virág Eszter 11. a, és Tóth Áron Benedek 8.a osztályos diákjaink vettek részt. A  versenyt 2018. március 21-én, Kazincbarcikán a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg Kazincbarcika Város és Környéke Művészetéért Egyesület. (Fényképgaléria ITT.) A diákok szóló,

Last modified on Thursday, 19 April 2018 12:38
Page 1 of 2