Turnén Németországban a Fényi kamarakórussal

München, Wichering, St. Blasien,  Innsbruck  - 2018. június 29 és július 5 között vettünk részt egy turnén, ahol a sok közös éneklés, koncertezés mellett az újjá alakuló Fényi kamarát formálhattuk, az iskolánkat is bemutathattuk, s jezsuita kapcsolatainkat erősítettük.
Nagy élmény volt az út! Különlegesen szép tapasztalat, ahogyan

 vendégül láttak, fogadtak minket a jezsuita közösségekben Münchenben, St Blasienben és Innsbruckban. Érezni lehetett, hogy egy nagy jezsuita közösség tagjai vagyunk. Így, megtapasztalva ezt, valami különleges hála van bennünk ezért. Élmény volt a közös szentmiséken énekelni, s ezzel a közös szolgálatban részt venni. Jó volt, hogy a koncertjeinkkel az egyetemes keresztény zenei kultúra mellett kicsit bemutathattunk a magyar népi zenei hagyományból is. Érezni lehetett, hogy ez mekkora hatással van a külföldi hallgatóságra is.
Ugyanilyen nagy élmény volt a Müncheni Magyar Misszióban is találkozni külhoni honfitársainkkal. Különleges tapasztalat megérezni külföldön az összetartozásunkat! Rendkívül hálásak vagyunk a szeretetteljes fogadásért.
Köszönjük Kajtor Domonkosnak, aki fantasztikusan sokat segített az út megszervezésében, és velünk örült Münchenben az együttlétnek!
Köszönjük a Jezsuita Nevelésért Alapítványnak és a JTMR-nek és a müncheni Magyar Missziónak a támogatást!

Az innsbrucki koncertünk részletei :

 1. Márja édesanyánk
 1. Carol of bells 
 2. Bortiansky: Tebe poem 

A müncheni St Michael’s Kirche, a jezsuiták „központi” temploma, ahol a szombati szentmisén énekeltünk, s utána kis koncertünk volt.

 1. Gouses: Fényhimnusz – részlet
 2. A Magyar Misszóban Bárdos Lajos Tiszai dallamok c művét is terveztük énekelni. Az udvari próbán ….

Wilcheringben a csodálatos ciszter kolostorban Maximilian Thomas Bak atya vendégei voltunk, aki most is lenyűgözte a jezsuitás ifjúságot

 1. Ír áldást éneklünk neki – részlet

St Blasienben külön koncertünk nem volt, de sok lehetőség adódott az éneklésre

 1. St Blasienben 95 éves jezsuita atya mutatta be nekünk az épületet, akivel a végén elénekeltük az Ad maiorem de gloriam kezdetű éneket – a ’Habsburg teremben’  
 2. A különleges adottságú koncert-termet is kipróbálhattuk: Márja édesanyánk… (medjugorjei Mária-hinusz )
 3. A körtemplom különleges akusztikáját pedig a templomban ’szétszórva’, úgy énekelve próbáltuk ki.

Lindauban a „magunk és a túristák szórakoztatására” énekeltünk

 1. egy evangélikus templomban énekeltünk – imádságként Gouses: Fényhimnusz
 2. utcai éneklés: Go tellin' on the mountain
Last modified on Tuesday, 04 September 2018 09:06