Czipa András a legjobb ifjú szónok Miskolcon

2019-ben Miskolc Város Ifjú Szónoka Czipa András iskolánk 12.b osztályos tanulója. Felkészítő tanára: Varga Péter tanár úr. A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának szervezésében immár 12. akalommal mérhették össze szónoki képességeiket a régió diákjai. Az idei verseny témája ...

Berzsenyi Dániel gondolata volt: “Minden órádnak leszakaszd virágát,... S élj az idővel!

"Tisztelt zsűri, kedves közönség!
Nem tudjuk mennyi időnk van, de azt mindannyian tudjuk, hogy az élet nem örök. Legalábbis ezen a Földön biztosan nem. Manapság gyakran csak egy perc jut: egyperces híradókból tudjuk meg, mi történt aznap a világban, egyperces néma vigyázzállásban emlékezünk meg egy teljes emberi életműről, vagy akár egy forradalom hőseiről. A sűrített idő miatt, egyre nagyobb figyelmet kap, hogy mire használjuk az időnket." András ezen gondolat mentén nyerte meg a hallgatóság figyelmét és végül a versenyt is. Ezzel elnyerte a zsűritől a Miskolc Város Ifjú Szónoka kitüntető címet, amelyet egy éven keresztül birtokolhat, valamint célba veheti a Kárpát-medencei Kossuth-szónokversenyt.

A megmérettetésen iskolánkból Velkey Borbála szép kiejtéséért különdíjban részesült, felkészítője Löveiné Árva Melinda tanárnő. Továbbá dicséretesen szerepelt Gecsei Dorottya, felkészítője Soltész Ágnes tanárnő, valamint Földházi Péter, felkészítője Varga Péter tanár úr.

Sok szeretettel gratulálunk nekik!
(Varga Péter)

Last modified on Wednesday, 18 December 2019 15:12