Érett, sokszínű előadásával első helyezett a szavalóversenyen

Radányi Gyöngyi 8. a osztályos tanulónk 1. helyezést ért el a Tompa Mihály szavalóversenyen. Tompa Mihály Nálad nélkül, és Babits Mihály Csonka Magyarország című verseit szavalta el. Egy szemtanú elmondta: "A Csonka Magyarországot olyan éretten adta elő, hogy miután befejezte, mindenki percekig szájtátva hallgatott,...

és minden jelenlévő hibásnak érezte magát. A Nálad nélkül előadásában pedig egyszerre benne volt a kislányos tisztaság és a mély érzelem, mely minden jelenlévőt megérintett.  Két tehetséges versenyző megosztva kapta az első díjat. Gyöngyi annak is köszönhette az első helyezését, hogy ilyen változatos, sokszínű előadásra képes."
Gyöngyi első osztályos kora óta szerepel versmondó versenyeken, bevallása szerint szeret kifejezően előadni, és különben is, a versmondás majdnem olyan, mint a színészkedés, amit szintén szeret. A Nálad nélkül-t anyával, a Csonka Magyarország-ot apával választották ki a versenyre. A „hangsúlyozásban”, és a versek értelmezésében Szemerszki Mihályné, Gyöngyi magyar nyelv és irodalom tanára segített a felkészülés során. Gratulálunk! A versenyt Putnokon, a Gomba Levente Gimnáziumban rendezték meg, február 7-én. A Csonka Magyarország-gal 2019 novemberében 3. helyezést ért el a Trianon emlékére megrendezett szavalóversenyen, a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskolában.

Last modified on Friday, 14 February 2020 15:41