• Pedagógia
  • Tehetséggondozás
  • Tanulásmódszertan

Kedves Tanulók! Ha van időd és kedved, oldjátok meg EZT A FELADATOT! Az sem gond, ha a valamikor majd nyári szünetben kerítetek sort rá, amikor kedvetek lesz hozzá. Ezzel a gondolkodtató játékos feladattal kívánok jó pihenést a nyári szünetre mindnyájatoknak! Szeretettel: Kati néni

Kedves Tanuló! Kapcsolódj ki egy kicsit EZZEL a játékos feladattal! Nyugodtan keresgéld ki a térképen a településeket, mert azzal is tájékozottabb leszel! A település nevének a kitalálása maga a képességfejlesztés. Ugyanakkor jó szórakozást is kínál ez a képrejtvény ezekben a napokban, amikor már fáradt vagy, de még van egy kis hajrá. Szeretettel: Kati néni

Last modified on Monday, 08 June 2020 11:51

Kedves Tanulók! Próbáljátok kitalálni EZEKET a köznapi meghatározásokat! Nagyon szórakoztató,kellőképpen pihentető! Ráadásul, szinte észrevétlenül képességfejlesztő is! Szeretettel:
Kati néni

Kedves Tanuló! Amikor szeretnél felfrissülni, mert kicsit álmos vagy, de még van tanulnivaló, érdemes felolvasni jól hallhatóan EZT a memoritert. Mielőtt tovább olvasnál, nézd meg jól, olvasd el, és csak utána folytasd ezt az útmutatót! 

Kedves Tanulók! Közel az év vége, már biztosan nagyon fáradt vagy. Ezért ma kissé könnyedebb tevékenységeket ajánlok. Ha van kedved és időd, oldd meg EZT a játékos, képességfejlesztő feladatot. Nagyon jól kikapcsol és észrevétlenül fejleszti a szókincset, a helyesírást és a gondolkodást is. Szeretettel: Kati néni

Last modified on Wednesday, 03 June 2020 11:31
Tuesday, 02 June 2020 13:07

TANULÁSMÓDSZERTAN – Konzultáció

Kedves Tanuló! Most az az időszak jön, amikor végre találkozhatsz a tanáraiddal. Kérdezhetsz, személyesen elmondhatod, hogy milyen volt a digitális tanulás, milyen problémáid akadtak a tanulással kapcsolatban. A konzultációra, megbeszélésre érdemes felkészülni.

Last modified on Tuesday, 02 June 2020 13:12

Kedves Tanulók! Ma a szövegértés egy nagyon jó tanulástechnikájáról írok Nektek.
Bármely tananyagnál alkalmazható, és a segítségével nagyon jól meg fogod érteni, meg fogod tanulni, amit olvasol.

Last modified on Friday, 29 May 2020 16:01

Bizonyos tananyagok megtanulásánál szükség van a mechanikus tanulásra (magolásra). Az ilyen, „magolnivaló” tananyagok a versek, szabályok, képletek, és az idegen nyelv szavai. Amikor viszont kimondottan a lényeget kell megtanulni, pl. a történelem, természetismereti tantárgyak esetében, akkor el kell hagyni a mechanikus tanulási stílust. Azzal ugyanis nem történik meg a téma megértése, és ha például nem az elejétől kell felmondani, vagy leírni, már nem is tudsz teljesíteni. Az ilyen tananyagok esetében jegyzeteld ki és úgy jegyezd meg a lényeget. Tippek a sikeresebb magoláshoz:

Kedves Tanulók! Néhányan jelezték, hogy nehezen megy nekik a mérlegelés. Aki egy felmerülő kérdésre, feladatra akár szóban, akár írásban, szinte meggondolás nélkül, azonnal reagál, az impulzív ember. Ennek leginkább az az oka, hogy nagyon szeretne megfelelni a követelményeknek, és jól teljesíteni. Szeretne elismerést, dicséretet, odafigyelést kiharcolni. Nem is lenne ezzel semmi gond, ha minden ilyen reakció esetén helyes lenne a válasz.

Kedves Tanulók! Akiknél a mozgásos tanulási stílus értéke 50% vagy afölötti értéket mutat, azoknak adok néhány tanulási javaslatot. Én személyesen is hallottam sokszor, amikor tanulók azt mondták, hogy "nem tudok sokáig egy helyben ülni... A legnehezebb számomra, hogy ne mozogjak..." Igen, ők tanulni is csak mozogva tudnak. Semmi gond, ha te is így érzel!

Az auditív (hallás utáni) és a kooperatív (társas) tanulási stílust most összekapcsoljuk, mert valójában nagyon sok esetben együtt kell alkalmazni. Csak azt kell figyelembe venned, hogy a felmérőben melyiknél értél el magasabb százalékot. Értelemszerűen, az domináljon a tanulásnál. A tananyagot olvasd hangosan. Így látod is, és hallod is a tanulnivalót.

Kedves Tanulók! Most azoknak küldök tanulási javaslatokat, akik felmérték a tanulási stílusokat. (Tanulási stílus kérdőív ITT. Az értékelő lap ITT).  Mai témánk a vizuális tanulási stílus. Ez azt jelenti, hogy látás után tudod a leghatékonyabban megjegyezni a tananyagot. Ha a felmérés eredménye legalább 50%-os lett, érdemes megfogadni az alábbi tanulási javaslatokat. (Amennyiben az 50%-os érték alatt van a felmérés eredménye, úgy ez a tanulási stílus nem jellemző rád.) Tanulásnál a következőkre kell figyelned:

Last modified on Friday, 22 May 2020 09:06
Page 1 of 5