• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • NAGYOBBRA SZÜLETTEK – FÉLIDŐS HÁLAADÁS

NAGYOBBRA SZÜLETTEK – FÉLIDŐS HÁLAADÁS

Dudás Jázmin (8.a), Pető Eszter (8.b) és Köllő Ábel (8.s) vette át a Kosztka Szent Szaniszló díjat a Szent György csarnokban a félidős hálaadó szentmise után, a nyolcadik évfolyamos diákok, szüleik és tanáraik körében. A díjat minden félidős hálaadáskor adják át azoknak a nyolcadikosoknak, aki kereszténységüket példaadóan, másokért élő emberként élik meg, kiemelkedően jól tanulnak, és a közösséget építik iskolánkban.
Kosztka Szent Szaniszlót gyakran érte „bullying” az iskolában jámbor életmódja és nemes érzései miatt, (erről és rövid, de kalandos életéről bővebben ITT olvashattok), mire ő vállat vont és azt mondta: „Nagyobbra születtem, az örök égi javakért élek.” ...

Amiből – Ferenc atya szerint – a bántalmazók csak az elejét hallották meg, és mivel nagyképűsködésnek vélték, még jobban zaklatták miatta. A 18 évesen elhunyt lengyel novícius lett az első jezsuita szent, a diákok védőszentje, aki nemcsak Jézussal való barátsága, hanem céltudatossága és eltökéltsége miatt is méltó példaképe a mai fiataloknak.
P. Holczinger Ferenc SJ igazgató atya így biztatta a nyolcadikosokat: „A következő négy évben előttünk álló feladat az, hogy Istentől kapott ajándékainkat tovább művelve szolgáljunk másokat. Nagyobb lesz a felelősség, nagyobb lesz az elvárás. De a mi iskolánk nem egyszerűen csak iskola, nem csak egy a sok gimnázium közül. Lelki közösség vagyunk, és ha megmaradunk ebben a lelki közösségben, az képessé tesz bennünket arra, hogy minden nehézséget le tudjunk majd gyűrni.”
Kiváló tanulmányi/sport eredményeikért, az iskola keresztény értékrendjének méltó képviseléséért, közösséget építő, segítőkész magatartásukért igazgatói dicséretben részesültek: Balajthy Boglárka, Berecz Annamária, Csonka Borbála, Dojcsák Zorka, Herczeg Bence, Hrotkó Mátyás, Kocsis Marcell, Kulyassa Nándor, Mészáros Margit Katalin, Polák Panna, Várallyay Vivien

Last modified on Saturday, 13 June 2020 10:22