• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • A felvételi lebonyolításában fontos szerepet kapnak a kilencedikesek

A felvételi lebonyolításában fontos szerepet kapnak a kilencedikesek

Harminc diákunk segített a szóbeli felvételi lebonyolításában február 26-27-én. Ez a feladat az iskola hagyományai szerint mindig a kilencedik évfolyamra hárul, akik közül sokan szívesen vállalják a felelősségteljes munkát. Önként és saját bevallásuk szerint a legnagyobb örömmel ajánlották fel egy-egy hétvégi délelőttjüket vagy délutánjukat, hogy ...

fogadják és kísérjék a négy részből álló felvételi vizsgára érkező diákokat és szüleiket. A járványügyi szabályok betartása megkívánta, hogy egy tanteremben maximum négy felvételiző diákot és szüleit helyezzük el. A vizsgázó diákra váró szülők a termekben beszélgethettek a segítő pedagógusokkal, az iskoláról szóló dokumentumfilmeket nézhették, illetve az iskoláról szóló nyomtatott kiadványokkal ismerkedhettek. A vizsgázókat a kilencedikes önkéntesek kísérték a vizsgák négy különböző helyszínére majd vissza a szüleikhez. A meglehetősen összetett logisztikai feladat nem jelentett problémát a kilencedikeseknek, Polák Péter igazgatóhelyettes úr minden önkéntest részletes instrukciókkal látott el. “Nagyon jól érzem magam, mert minden olajozottan működik, remekül meg van szervezve, és pontosan tudom, mi a feladatom, vagy, ha nem, mindig ott van egy tanár, vagy maga Péter bácsi, akitől gyorsan tanácsot lehet kérni.”
Voltak, akik azért vállalták a feladatot, hogy először ők találkozhassanak a jövendő 9.C-sekkel. “Nagyon jó fejek, és nem is izgulnak, inkább csak a szüleik vannak oda.” A kísérőkben még frissek az emlékek: “Nosztalgikus érzés látni, ahogy a felvételizők bejönnek. Én még jól emlékszem, milyen volt tavaly nekem és a szüleimnek, amikor felvételiztem.” Mások az együttlét miatt jöttek szívesen: “Jó érzés megint együtt lenni az osztálytársaimmal. Sokat kell mászkálni, kísérgetni a felvételizőket, de van egy kis idő közben beszélgetni az udvaron az osztálytársaimmal.” Van, aki meg sem tudja számolni, hányszor mászott föl a Pázmány épület második emeletére. “Tudom, hogy minden ki van írva és maguktól is odatalálnak, de szerintem az a szép vendégszeretet, hogy velük megyek egészen a teremig.” Több lány megkérdezte, hogy jöhetnek-e majd jövő héten is: “A kicsik felvételijére mindenképpen szeretnék bejönni segíteni. Ők annyira cukik!”
A kilencedik évfolyamba jelentkezett 106 diákot és családjaikat három csoportban, péntek délután és szombaton délelőtt és délután fogadtuk. Minden turnusban tíz diákunk vállalta a vendégek fogadását és kísérését. Az önkéntesek a 9. A, B és C osztályokból érkeztek. A nyolc évfolyamos képzésre érkező kisdiákokat és szüleiket március 5-6-án, négy turnusban fogadja az iskola, és ismét a kilencedikesek fognak segíteni.
Köszönjük diákjaink nagylelkű, felelősségteljes szolgálatát!

Last modified on Thursday, 04 March 2021 09:30