Print this page

Angyalokat vendégeltünk meg - Miért jó a felvételin segíteni?

Köszönjük a kilencedikes diákoknak az önzetlen, nagylelkű szolgálatot, amellyel tovább erősítik iskolánkban a vendégszeretet kultúráját. Köszönjük a vizsgáztató és vendéglátó feladatokat ellátó pedagógusoknak. Külön köszönet illeti a takarító kollégáinkat, akik a szóbeli felvételi vizsgák négy napja alatt folyamatosan...

végezték a felületek fertőtlenítését, hogy a járványügyi szabályok pontos megtartása maximálisan megvalósulhasson és mindenki a lehető legnagyobb biztonságban legyen.

A felvételi vizsgák lebonyolításában a kilencedikes diákjaink önkéntes szolgálata mindig is kulcsfontosságú volt. Többek között rajtuk múlik, hogy minden felvételiző diák a megfelelő időpontban jó helyen legyen a négy részből álló, forgószínpad szerűen megszervezett, két napos eseményen. Idén a logisztika még sokkal bonyolultabb volt, mint az előző években, hiszen az első hétvégén 106, a másodikon 160 felvételizőt és családtagjaikat a járványvédelmi szabályok figyelembe vételével, kicsi csoportokban, rengeteg teremben helyeztük el, hogy meg lehessen tartani a minimum másfél méteres távolságot. Diákjaink (az első hétvégén 30-an, a második hétvégén 40-en) Polák Péter igazgatóhelyettes úr vezetésével, nagy felelősségtudattal, magabiztosan, és igazi házigazdaként, szívélyes vendégszeretettel kísérték a vendégeket a vizsgafolyamat megfelelő pontjaira.

Többen közülük nemcsak egyetlen félnapos turnust dolgoztak végig, ki tudja, hányszor föl-le mászkálva az emeletekre, hanem kettőt, sőt hármat is elvállaltak. Motivációjukat szívesen osztották meg:

“ Én elég közel lakom, könnyen ide tudok jönni, és legalább találkozhatok emberekkel. “Szeretek gyerekekkel foglalkozni, mellesleg cserkész is vagyok, van őrsöm is. A nyolcadikos felvételizőkkel kicsit könnyebb volt, ha kérdeztem valamit, válaszoltak, lehetett beszélgetni. de a kis negyedikesek nem mindig válaszoltak, hanem csak megszeppenten pislogtak fel a mamájukra. Olyankor igyekeztem még kedvesebben szólni hozzájuk, a nevükön szólítani őket, hogy ne féljenek.”
“A kistesóm is itt van. Én amúgy nem vagyok annyira oda a kicsikért, mert rakoncátlannak érzem őket, de ezek a gyerekek nagyon jól viselkednek. Azt hittem sokkal nehezebb lesz, mert volt tapasztalatom, amikor nem fogadnak szót, de ezek a gyerekek mások.
Már kimondottan élvezem.”
“Nekem ez a harmadik fél napom, ugyanis kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy túl sok a szabadidőm és unatkozom. Nem akarok otthon a telefonomon lógni, amikor itt igazi emberek között lehetek, és valami értelmeset csinálhatok. Amúgy is cserkész őrsvezető vagyok, szeretek gyerekekkel foglalkozni, segíteni. A szeretetszolgálati időbe is beleszámít, ami persze jó, és én ezt sokkal jobban élvezem, mintha az iskolán kívül kellene végezni valamilyen feladatot. Itt mindenki aranyos.”

“Régen voltunk bent, így végre látom néhány osztálytársamat. Emlékszem, amikor én voltam ilyen kicsi, nagyon izgultam a felvételin. Most ezért azon igyekszem, hogy bátorítsam ezeket a kicsiket.”

“Könnyű feladat, sőt, kellemes is, szépen felöltözve segíteni kell a vendégeknek. Ismerjük a járást. Nekem nagyon jó élmény volt, amikor negyedikes koromban itt voltam a felvételin és a nagy fiúk és lányok olyan kedvesek voltak hozzám. Azóta látom, hogy a sulinkban hagyomány, hogy a nagyok barátságosak, szeretettel és tisztelettel törődnek a kisebbekkel. Ezt most tovább szeretném adni. Azt szeretném, hogy a kicsik ne izguljanak, és jó élmény legyen számukra a felvételi a Jezsuban.”

Köszönjük a kilencedikes diákoknak az önzetlen, nagylelkű szolgálatot, amellyel tovább erősítik iskolánkban a vendégszeretet kultúráját. Köszönjük a vizsgáztató és vendéglátó feladatokat ellátó pedagógusoknak. Külön köszönet illeti a takarító kollégákat, akik a szóbeli felvételi vizsgák négy napja alatt folyamatosan végezték a felületek fertőtlenítését, hogy a járványügyi szabályok pontos megtartása maximálisan megvalósulhasson és mindenki a lehető legnagyobb biztonságban legyen.

Last modified on Tuesday, 09 March 2021 13:44