Országos diákolimpiai bajnokok, két All-Star és a legjobb edző

Iskolánk IV. Korcsoportos leány kosárlabda csapata verhetetlen volt, országos diákolimpiai aranyéremmel tért haza Miskolcra.  Edzőjük Vukicevic Milen az év legjobb edzője címet is elnyerte, Földi Boglárka és Vukicevic Mila pedig All Star játékosok lettek. Sajnos a versenyek időzítése miatt nem voltak ott az évzárón, pedig feldobáltuk volna őket. No de majd szeptemberben bepótoljuk a gratulációt! A csapat tagjai: Földi Boglárka (8. s), Vukicevic Mila (8. s), Szemerszky Mária (8. s), Borbély Blanka (8. s), Hegedűs Aténé Kata (8. s), Szomszéd Csenge (8. s), Arad Eszter (7. s), Balajthi Boglárka (7. s.), Radányi Gyöngyi (7. a), Dobi Liliána (7. b), Bába Kíra (6. s), Poczkodi Zsófia (6. s). Íme a sajtóvisszhang ITT és ITT, illetve az edző úr részletes beszámolója:..

 

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium IV. korcsoportos leány kosárlabda csapata, a 2019. június 21-24 megrendezett országos döntőn vett részt Egerben, ahol az ország legjobb 8 iskolai csapata mérkőzött meg. A sorsolás után a legnagyobb ellenféllel, a Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskolával (Nagykanizsa), valamint a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Liceum) Gimnázium és Kollégiummal (Sopron) és a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziummal kerültünk egy csoportba. Rögtön az első meccs után egy váratlan vereséget szenvedtünk, ez pedig felébresztett minket és rájöttünk, hogy sokkal többet kell tenni a bajnoki cím megvédéséhez. A meccs elemzése után a lányok tudomásul vették, hogy milyen helyzetben vannak és mit kell tenni a siker érdekében. A megfelelő hozzáállás a következő két mérkőzésen már látszódott is, ezzel pedig a csoportban a 2. helyen végeztünk 2 győzelemmel és 1 vereséggel. Az elődöntőben az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolával (Budapest) találkoztunk, ahol magabiztos játékkal kiharcoltuk a döntőbe jutást. A lányok már alig várták a döntőt, hogy visszavághassanak a csoportmeccsben elszenvedett vereségért. A kanizsaiak bebizonyították, hogy méltó ellenfeleink voltak, ugyanis majdnem az egész mérkőzés során végig mi irányítottunk, de a meccs végére megfordították az eredményt, mi pedig két játékos nélkül maradtunk (kipontozódtak). Az utolsó 3 percet 6 pontos hátránnyal kezdtük, de a jezsus mezben játszó amazonok egy pillanatig sem adták fel, végül pedig egy 8:0 lerohanással a javukra fordították az állást és újra megszerezték a bajnoki címet. Igazi, országos döntőhöz méltó mérkőzést játszottunk, mindkét csapat teljes erőbedobással, szívvel-lélekkel játszott. A kosárlabda diákolimpia történelmében mi vagyunk a második olyan iskola, aki egymást követő évben megtudta védeni a bajnoki címet.

Nagyon büszke vagyok a lányokra az egész éves és a döntő során nyújtott teljesítményükért is. Nem csak a pályán, de a pályán kívül is példaértékű magatartást mutattak mindvégig. Ez a generáció nemcsak saját magának, de az iskolának és nekem is, mint edzőnek, nagyon sok örömet hozott az utóbbi években. Ezúton is köszönöm nekik és büszke vagyok, hogy együtt, közösen történelmet írhattunk. Továbbá köszönet jár a szülőknek, az osztálytársaknak és az egyesületi csapattársaknak, akik az egész torna alatt mellettünk álltak és bíztattak minket.
Csapatunk két játékosát is, Földi Boglárkát és Vukicevic Milát, a torna legjobb öt játékosa (All-Star) közé válogatták, míg a torna legjobb felkészítőjének, testnevelőjének csapatunk edzőjét, Vukicevic Milent választották.

Eredmények:
Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola (Nagykanizsa) – Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium 90 : 73 ( 23-20; 25-22; 18-19; 24-12 )
Berzsenyi Dániel Evangélikus (Liceum) Gimnázium és Kollégium (Sopron) – Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium 36 : 66 ( 7-17; 13-26; 10-13; 6-10 )
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium – Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium 56 : 13 ( 30-9; 26-4; -; - )
Elődöntő
Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola (Budapest) – Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium 38 : 78 ( 16-35; 12-26; 10-13; 0-4 )
Döntő
Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola (Nagykanizsa) – Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium 76 : 78 ( 17-17; 19-27; 23-19; 17-15 )

Felkészítő: Vukicevic Milen

Last modified on Saturday, 29 June 2019 14:40