15 évesen 18 évesek ellen - D6-ban is arat a bajnok kosaras leány csapat

Városi bajnokság, megyei döntő, országos elődöntő győztese lett a frissen D6-ossá érett, előző kategóriájában háromszoros diákolimpia országos bajnok csapat. A csapat tagjai: Peitl Fruzsina (10.b), Gulya Orsolya (10.b), Földi Boglárka (9.s), Vukicevic Mila (9.s), Szemerszky Mária (9.s), Borbély Blanka (9.s), Hegedűs Aténé Kata (9.s), Szomszéd Csenge (9.s), Hudák Lilla (9.s), Balajthi Boglárka (8.s), Dobi Liliána (8.b). Vukicevic Milen felkészítő edző beszámolója a győzelem...

sorozatról: "Ez évtől D6-os (2000-2005 születésűek) korcsoportban kezdtek versenyezni, tehát ők a legfiatalabb csapat a mezőnyben. Városi bajnokságban kezdtünk, ahol nagyon jó ellenfelekkel küzdöttünk meg és első helyen végeztünk, úgy hogy mind a 4 mérkőzést megnyertük. A lányok nagyon motiváltan játszottak és méltó ellenfelek tudtak lenni, ami számomra is egy pozitív visszajelzés.

Eredmények (Városi Bajnokság):

Diósgyőri Gimnázium – Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium 49 : 64
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium – Herman Ottó Gimnázium 55 : 48
Földes Ferenc Gimnázium – Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium 38 : 55
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium – Lévay József Református Gimnázium 82 : 43

A városi eredmények alapján és mint első helyezett, a megyei döntőben, amely Jezsuita Gimnáziumban került megrendezésre, a 4.helyezett ellen játszottunk először. A győztes elődöntő mérkőzés után, a megyei döntőben a Diósgyőri Gimnáziummal kerültünk össze és egy nagyon izgalmas, kiélezett mérkőzést játszottunk. Annak ellenére, hogy a csapat hiányos és fiatalabb volt, a lányok nagyon kitartóak voltak és egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet. Az elért eredmény alapján kiharcoltuk az országos elődöntőn való részvételt.

Eredmények (Megyei Döntő - Miskolc; Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium):

Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium – Földes Ferenc Gimnázium 54 : 31 (elődöntő)
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium – Diósgyőri Gimnázium 59 : 68 (döntő)

Az országos elődöntő Mezőberényben került megrendezésre és 4 csapat küzdött az első helyért, ugyanis csak egy csapat juthatott be az országos döntőbe. Az elődöntőben a monori csapat ellen játszottunk. Ezen a mérkőzésen magabiztos és fegyelmezett játékkal fölényesen nyertünk. A döntőben a szolnoki csapattal találkoztunk. A torna elején is tudtuk, hogy a csapatot igazolt 2001-2002-es születések alkotják, és e szerint is készítettem fel a csapatot. A lányokat az elejétől kezdve próbáltam motiválni és bíztatni, hogy meg tudják nyerni a mérkőzést. A csapatom olyan elánnal játszott, hogy még én is meglepődtem azon, hogy ilyen fiatalon, ilyen feladatokat tudnak véghez vinni.  A végén Isten segítségével és akaratával, mi kerültünk ki győztesként. Nagyon büszke vagyok a lányokra,  Nem gondoltam volna, hogy már ebben az évben is az ország legjobb 8 csapata közé kerülünk, de az „amazon lányok” jezsus mezben ezt máshogy gondolták és bebizonyították, hogy semmi sem lehetetlen.
Az országos döntő január 23-26. között lesz Debrecenben. Iskolánkat büszkén képviseljük majd és mindent megteszünk azért, hogy a nagyok között is helyt tudjunk állni.

Eredmények (Országos Elődöntő - Mezőberény):

Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium – József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnázium (Monor) 60 : 27 (elődöntő)
Szolnoki Széchenyi István Gimnázium – Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium 72 : 73 (döntő)

A csapat tagjai:
Peitl Fruzsina (10.b), Gulya Orsolya (10.b), Földi Boglárka (9.s), Vukicevic Mila (9.s), Szemerszky Mária (9.s), Borbély Blanka (9.s), Hegedűs Aténé Kata (9.s), Szomszéd Csenge (9.s), Hudák Lilla (9.s), Balajthi Boglárka (8.s), Dobi Liliána (8.b).

Felkészítő: Vukicevic Milen

Last modified on Monday, 06 January 2020 13:35