Prekop Dorottya és barátai a Cinefesten - Legjobb szerkesztés

SKOLC címmel készített filmet Prekop Dorottya 12. A osztályos diákunk a Cinefest "Miskolc a mi otthonunk" imázsfilm pályázatára. A négy és fél perces film IDE KATTINTVA megtekinthető).  A rövidfilm pályázat célja az volt, hogy a résztvevők bemutassák, hogyan látják Miskolcot, mik a kedvenc helyeik. Dorka nem csak a 14 kedvenc miskolci helyszínét mutatta be, de legkedvesebb barátait is, akik

három kivétellel jezsus osztály- és évfolyamtársak, továbbá egy barátnő, egy táncpartner és Dorka öccse. A filmet szeptember 18-án vetítették le a Művészetek Háza Uránia termében, majd a díjátadás következett, melyen a Legjobb szerkesztésért díjat vehette át.. Dorka elmondta, hogy ez az első komolyabb filmje, melyet rendezett, és szerepelt is benne. Dorka hálás Kóródy Judit tanárnőnek, akivel a 11. évfolyam művészeti sáv óráin filmkészítést tanultak. "A film elkészítésére nagyon kevés időnk volt, de a barátaim segítségével sikerült megcsinálni. Nagy öröm volt mindannyiunk számára, hogy kiválasztották vetítésre, és a díjnak is nagyon örülünk. 
A barátaim, akik segítettek és részt vettek a forgatásban:
Operatőr: Papp Szabolcs
Szereplők: Árgyel Anna, Gunda Eszter, Kondás Réka, Németh Luca, Vécsei Réka, Sárkány Egon, Fejes Dalma (Egon társulati táncpartnere), Veselényi Márton, Kiser Anna, Mátraházi Krisztián, Nagy Dominik, Prekop Bence (öcsém), Benkovics Lina (avasis barátnőm)

Last modified on Sunday, 20 September 2020 11:46